30 millióért figyelteti a médiát a Fidesz egy enyhén szólva kormánypárti céggel

2018. augusztus 17., 16:07

Szerző:

31,2 millió forintot fizet a Fidesz médiafigyelésért a Boros Bánk Levente által vezetett, Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző Kft.-vel. A Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté szerződött a céggel még 2018. június elsején. Idén ez már a második ilyen szerződésük, január elsejétől május végéig 8,3 millió forintos megbízást kapott a kormánnyal jó viszonyt ápoló cég a frakciótól – számolt be az MFor. 

Boros Bánk Levente
Fotó: hirado.hu

A Médianézőnek nem ez az egyetlen kormányközeli médiafigyelésre szóló megbízatása. Tavaly év végén az MFB-vel kötöttek 46,1 milliós keretszerződést, ennél sokkal nagyobb munkát kaptak egy évvel ezelőtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Kormányzati tevékenységhez kapcsolódó média monitoring feladatokért 348 milliót kap a cég. 

Tavaly 1,6 milliárdos árbevételt könyveltek el, ebből 302 milliós nyereség maradt amit egy az egyben kifizettek osztalékként a Nézőpont Csoport Zrt.-nek, amelynek Győri Tibor, Habony Árpád egykori üzlettársa a tulajdonosa.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.