21 rendőr 169 ezer forintnyi közpénzből lakoltatott ki egy kisgyerekes családot Ferencvárosban

2018. szeptember 12., 12:58

Szerző:

Augusztus 14-én egy hatfős családot, egy öt hónapos kisgyereket és egy várandós anyát lakoltattak ki rendőrségi támogatással a fideszes városvezetésű Ferencvárosban – vette észre Sneider Tamásnak, a Jobbik elnökének a Facebook-posztját a 24.hu.

A megrázó esetről annak idején mi is beszámoltunk. A a családot devizahitel-tartozása miatt lakoltatták ki. Miután nem tudták fizetni tartozásukat, lakásukat a végrehajtó elárverezte. A lakás vételára 36 millió forint volt, tartozásukból pedig még 18 millió volt hátra.

A helyszínen megjelent Z. Kárpát Dániel a Jobbiktól és Csárdi Antal az LMP-től, akik megpróbáltak legalább némi haladékot kérni. Eleinte úgy tűnt, hogy az új tulajdonos hajlandó várni még két hónapot – a bérleti díjat a két politikus dobta volna össze –, de a tulaj meggondolta magát.

Az ügy kapcsán kapcsán Sneider a Készenléti Rendőrség Hivatalához fordult, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy

a kilakoltatást 21 fő biztosította, és 169 ezer forintba került.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.