1,2 milliárdból fejlesztheti Kerényi Imre a tudatos nemzeti közjogi gondolkodást és a magyar kulturális értékeket

2018. május 30., 17:50

Szerző:

A kormány (Orbán Viktor miniszterelnök, s.k.) határozatban utasította a pénzügyminisztert, hogy az Országvédelmi Alapból október 31-ig csoportosítson át 610 millió forintot a „Tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése” nevű előirányzathoz – írja a Zoom.

Az előirányzat a Rogán Antal-féle propagandaminisztériumon belül fut. 

Tekintve, hogy Kerényi Imréről a legutóbbi hír az volt, hogy a fideszes elit gyerekeinek szervez egy exkluzív nyári tábort Gizella-tábor néven, a lap jogosnak érezte, hogy megkérdezze a Kabinetirodától: a 610 milliós átcsoportosításnak van-e köze a táborhoz?

Még nem kaptak választ.

A „Tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése” előirányzaton a 2018-as költségvetésben már van 583 millió forint, vagyis a 610 milliós átcsoportosítással az előirányzat majdnem eléri az 1,2 milliárd forintot.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.