11 ember felmondott egy káposztásmegyeri óvodában, miután új vezetőt neveztek ki az intézmény élére

2019. július 16., 12:07

Szerző:

Összesen tizenegyen mondtak fel az év végeztével a káposztásmegyeri Bőrfestő Óvodában – értesült az Újpesti Hírmondó egy volt dolgozótól. Olyan pedagógusok hagyták ott az óvodát, akik már az óvoda alakulása óta ott dolgoztak, alapítói voltak. Két mesterpedagógus is távozott, ami nagy érvágást jelent az intézménynek.

Fotó: Facebook

Az egyik volt dolgozó elmondása szerint a távozásuk egyik oka, hogy idén tavasszal új vezetőt neveztek ki az intézmény élére. Egy olyan ember lett az igazgató, aki másfél évvel ezelőtt került az óvodába. Annak ellenére, hogy most ősszel szerzi csak meg a pedagógia 2-es minősítést.

Emellett az új vezetővel más pedagógiai szemléletmód érkezett az óvodába, amely a régiek számára nem volt elfogadható. Egy volt alkalmazott szerint az új vezetőnek fontosabb volt a Spar-kuponok meg műanyag mosószeres flakonok összegyűjtése, mint a felkészülés az új köznevelési törvényre.

Egy dajka is kilépett, ő az azonnali nyugdíjazást választotta. A többi felmondott pedagógus más kerületben talált munkát.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.