Itthon

Hadházy: Simonkához kötődő cégeken keresztül csatornázzák ki az uniós pénzeket

Feljelentést tesz az LMP a dél-békési fideszes képviselőhöz, Simonka Györgyhöz köthető vállalkozások uniós forrásfelhasználása miatt, a cégháló fő feladata ugyanis Hadházy Ákos szerint a pénzek „kifolyatása”.

Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ismertette a fideszes képviselő egyik korábbi vállalkozásának, most a rokonai tulajdonában álló autómosónak az ügyét. Szavaiból az derült ki: a társaság egy olyan tótkomlósi telephely fejlesztésére kapott ötvenmillió forintot, amely sosem volt a cég tulajdonában, a pénzt pedig egy orosházi autómosó építésére használták fel, bár – jegyezte meg Hadházy Ákos – ez a létesítmény nem kerülhetett ennyibe.

Az orosházi ingatlan ráadásul a telephelyfejlesztésre nyújtott pénz elnyerésekor még nem is volt az Aktív Klub Kft. tulajdonában – tette hozzá az LMP képviselője.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a Simonka György családjához köthető vállalkozások úgy használnak fel uniós forrásokat, hogy szintén a politikus rokonaihoz köthető társaságokkal szerződnek, például bútorvásárlásra.

(MTI)