Váratlanul kirúgták az RTL Klubtól a sikersorozat női főszereplőjét, Ubrankovics Júliát

2018. július 17., 15:45

Szerző:

Az Egyesült Államokból a sorozat miatt hazatért Ubrankovics Júlia azért nem vállalt el semmilyen munkát októberig, mert a csatorna arra kérte, vegyen részt A tanár promóciójaban. Most mégis megválnak tőle - írja az Index.

A német licensz alapján készült A tanár első évada május végén ment le a csatorna közlése szerint rekordnézettséggel, 690 ezer nézővel, folyamatosan jól teljesített a szombat esti idősávban.

Az Index információi szerint az RTL július 23-án el is kezdi a második évad forgatását. Csakhogy a magyar verzió itt el fog térni az eredetitől: míg a német verzióban ugyanaz a színésznő (Jessica Ginkel) játssza a női főszerepet a kezdetek óta, addig itthon az RTL Klub megválik Ubrankovics Júliától, és ez a válás a színésznő elmondása szerint nem igazán fair körülmények között történt.

Fotó: Facebook

Ubrankovics az Indexnek elmondta, hogy a csatorna arra kérte, hogy aktívan vegyen részt a sorozat promóciójában, és a második évad forgatásában is. Így a színésznő semmilyen külföldi munkát nem vállalt 2018 októberéig; többször saját költségén hazarepült. A színésznő azt mondta, nem panaszkodni akar, imádott részt venni benne, és boldog volt, hogy újra itthon is játszhat. Míg aztán a sorozat készítői mindössze néhány héttel a második évad forgatásának megkezdése előtt zárt ajtók mögött közölték vele, hogy a második évadban már nem tartanak igényt a munkájára. Szakmai indok nem hangzott el a színésznő elmondása szerint, sőt közölték vele, hogy szakmailag elégedettek voltak a munkájával.

Az RTL Klub kitérő választ adott az Indexnek, mikor a portál arról kérdezte, hogy igazak-e az értesüléseink. Az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága válaszában azt közölte, hogy „A helyzet az, hogy A Tanár c. sorozatunkkal kapcsolatban eddig még semmilyen hivatalos nyilatkozatot nem tettünk a folytatásra vonatkozóan.