Vár Hotel – Visegrád: ahol tényleg a vendég az első

2017. július 4. 15:18

Számtalan hotelben megfordultam az elmúlt évek során Magyarországon és külföldön egyaránt. Főleg a munkámnak köszönhetően, de akadt benne családi pihenés is bőven. Ma már azt gondolom, hogy nagyon jó áron el lehet jutni három-négy csillagos wellnesshotelekbe hazánkban, van választék bőven. Talán nem túlzás azt mondani, hogy túlkínálat van.

A szállodák versengenek a vendégekért, ráadásul rengeteg akció elérhető az internet segítségével. Általánosságban elmondhatjuk, hogy egy négycsillagos wellnesshotelben el lehet tölteni egy kellemes, pár napos családi, baráti kikapcsolódást, anélkül hogy jelentősebb csalódás érne bennünket. A konyha egész jó, a wellness tiszta, van medence, szauna, jakuzzi, és a szobákkal sincs semmi különösebb probléma. Mégis annyi év hoteltapasztalata után találkoztam egy hellyel, ahol szinte óránként értek kellemes meglepetések.

Gondoltam egyet az egyik szép őszi hétvégén, és elvittem a lányomat Visegrádra, hogy megnézzük a Fellegvárat. A kutyánk is jött velünk, hogy az ő túraélménye se maradjon ki. Interneten találtam ezt a kis hotelt nagyon jó áron, közvetlenül a Duna partján. Már foglaláskor egy végtelenül kedves, segítőkész hang fogadta a hívásomat.

Amikor megérkeztünk, olyan érzésem volt, mintha vidékre látogattunk volna el a nagyihoz. Mosoly, öröm, érdeklődés. Nem esem semmilyen túlzásba, ha azt mondom, hogy lesték minden kívánságunkat. A gondosan összekészített tisztálkodócsomagomat természetesen szórakozottságomnak köszönhetően otthon felejtettem. Sebaj, mert ez a tüneményes személyzet öt perc alatt segített ki minden hiányzó tisztálkodószerrel. A reggeli bőséges volt, jóízű, és képzeljétek, a rántotta tojásból volt! (Sajnos nagyon sok hotel ma már porból készíti el.)

Egyik este megnéztük a felújítás alatt álló borospincét egy pohár csodálatos borral, amire a ház vendége voltam, és a hotel két üzletvezetőjével kellemesen elbeszélgettünk. Általában kutyabarát hoteleket választok, tehát ezen a téren is van tapasztalat, de az az állatszeretet, amelyet itt tapasztaltam, szinte példaértékű. Mollika teljes ellátásban részesült, ami jelenti a rántott húst, a folyamatos friss vizet, a kertben szaladgálást, a kedvességet. A személyzet még abban is a segítségünkre volt, hogy vigyáztak rá kijelentkezés után, amíg mi a drótkötélpályán csúszkáltunk. Egyszóval szívből ajánlom szállásként ezt a kicsi visegrádi hotelt mindenkinek, akinek fontos, hogy ő legyen az első.

Forrás: A Tudatos Magazin

(X)