Válik a király lánya

Férjének korrupciós botránya miatt a 47 éves Krisztina hercegnő házassága válságba került. I. János Károly spanyol király veje, Iñaki Urdangarín ellen milliós nagyságrendű adópénzek elsikkasztása miatt folyik eljárás – ráadásul feleségét is gyanúsítják, hogy részt vett férje üzelmeiben. A botrány most a kapcsolatukat is lerombolhatja.

2013. április 11., 10:14

Sokáig úgy tűnt, a negatív szalagcímek nem árthatnak a hercegnő házasságának: Krisztina férje mellé állt, sőt négy – 7 és 13 év közötti – gyermekével az Egyesült Államokból a bírósági eljárás helyszínére, Barcelonába költözött. De a korrupciós ügy most kiszélesedni látszik – már a hercegnőt is gyanúsítják. Néhány napja beidézték ugyanis egy április 27-én, Palma de Mallorcán tartandó meghallgatásra. És mintha ez nem lenne elég, olyan e-mailek is felbukkantak, melyek férje hűtlenségére utalnak – legalábbis ezt állítja a spanyol El Mundo újság.

Egy közelebbről meg nem nevezett forrás szerint érezhető a feszültség kettejük között, és Krisztina válni is kész lenne. Még ha gyermekeik előtt egyelőre el is titkolják, a problémák áthidalhatatlanoknak tűnnek, a férje rovásán lévő lista pedig hosszú – írja a hirado.hu.

Sikkasztás, okirathamisítás, csalás és pénzmosás – Urdangarínt korábbi üzleti partnerével együtt gyanúsítják a baleári és valenciai régiók kormányzatai által alapítványukra bízott milliós pénzek hűtlen kezelésével. Ha vétkesnek találják, akár 18 hónapi börtönt is kiszabhatnak rá. A spanyol királyi ház hivatalosan már elhatárolódott a család „fekete bárányától”, Krisztina hercegnő pedig a húsvéti szünidőt egy a Pireneusokban lévő síparadicsomban töltötte – de már férje nélkül.

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.