Újra figyelmeztetést adtak ki a csaknem az egész országot fenyegető hőség miatt

augusztus 8. 19:48 - szerző: MTI

Az ország nagy részén újra 25 fok fölé emelkedhet a középhőmérséklet.

Szerdára ismét csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, amelynek az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az szerepel, szerdán a középhőmérséklet ismét az ország nagy részén 25, a Dél-Alföldön 27 Celsius-fok felett lehet.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség veszélye miatt. A fővárosra és Pest, továbbá Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

Az előrejelzés szerint szerdán túlnyomóan napos idő várható a Dunától keletre kevés, a Dunántúlon kissé több gomolyfelhővel. Csapadékra jó eséllyel sehol sem kell számítani, de késő délután, este az Alpokaljára Ausztria felől kis valószínűséggel besodródhat esetleg egy-egy zápor, netán zivatar.

A leghidegebb órákban általában 12–20 fok lehet, de főként az északi völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebbre lehet számítani. Napközben 31–38 fokig melegszik a levegő. A Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.