Újabb idős asszonyt vertek át és raboltak ki Budapesten, megint egy nő a tettes

2018. július 19., 10:35

Szerző:

A budapesti nyomozók elfogták azt a nőt, aki ismeretlen társával felment egy idős asszony lakására, majd onnan pénzt, arany ékszert és tabletet lopott – írja a police.hu. A 30 éves budapesti R. Ágnes még januárban, egy régi ismeretségre hivatkozva beszélgetést kezdeményezett egy kutyát sétáltató idős asszonnyal. A nő eközben kifigyelte a sértett XIII. kerületi lakcímét, ahol nem sokkal később egy férfival jelent meg. Az elkövetők elterelték az idős nő figyelmét és a lakásból pénzt, bankkártyát, arany nyakláncot és egy tabletet loptak.

A rendőrök azonosították R. Ágnest, akit 2018. július 17-én reggel a XIII. kerületi lakásán elfogtak. A nyomozók a kutatáskor több mobiltelefont, zálogjegyet és ékszert is találtak.

A XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a nőt lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ismeretlen társát továbbra is keresik.

Nemrég egy hasonló esetről számoltunk be. Egy középkorú nő az újpalotai vásárcsarnokban odalépett egy idős hölgyhöz és magát az unokájának kiadva a lakására kísérte. Ott elterelte a figyelmét és készpénzt és ékszert lopott el tőle.