Újabb dédunoka született a brit királyi családban

2018. június 19., 18:31

Szerző:

Újabb dédunokának örvendhet a brit uralkodó: a Buckingham-palota - az első számú londoni királyi rezidencia - kedden bejelentette, hogy Zara Tindall, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája egészséges leánygyermeknek adott életet.

A keddi hivatalos közlemény szerint a kislány előző nap jött a világra hozzávetőleg 4167 grammal.

Az újszülött, akinek nevét a palota szerint később hozzák majd nyilvánosságra, Zara Tindall és férje, Mike Tindall második gyermeke, egyben a királynő hetedik dédunokája.

A 92 esztendős uralkodót nem egészen két hónap alatt a második dédunokával örvendeztették meg leszármazottai: április 23-án született Lajos herceg, Vilmos herceg - a brit trón majdani egyenes ági várományosa - és felesége, Katalin hercegnő harmadik gyermeke, a királynő hatodik dédunokája.

Zara Tindall is szerepel a hivatalos brit trónutódlási sorban, a 17. helyen, így nem valószínű azonban, hogy valaha is az ő vagy két gyermeke fejére kerülne a korona.

A 37 éves kismama a brit királyi család legmagasabb rangú "polgári" tagja. Jóllehet a királynő egyenes ági leszármazottja - édesanyja Anna hercegnő, az uralkodó egyetlen leánygyermeke -, Zarának azonban nincs semmilyen királyi titulusa. Ilyesmire kifejezetten nem is tart igényt, és mindent elkövet annak érdekében, hogy hétköznapi életet élhessen. 

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.