Titokban mindenki Thierry Henryra figyel

2018. július 10., 19:56

Szerző:

Nem mindennapi helyzet elé néz ma este Thierry Henry, a 123-szoros  válogatott, világ- és Európa bajnok 

Thierry Henry, Romelo Lukaku és Eden Hazard edzés közben. Egy csendes bálvány.

visszavonult támadója, ugyanis azzal, hogy ő Roberto Martínez szövetségi kapitány asszisztense a belga kispadon, ő azért fog dolgozni ma este, hogy hazája válogatottját kiejtsék a világbajnoki elődöntőben.

A francia lapok is sokat foglalkoztak a témával, és természetesen a franciák szövetségi kapitányát Didier Deschamps-t is faggatták erről, akinek a személye azért is érdekes, mert ők csapattársként együtt élhették meg a világbajnoki és az Európa-bajnoki győzelmüket, az viszont biztos, hogy most csak az egyiküknek marad esélye edzőként is világbajnoki címet ünnepelni. Deshcamps egyszerűen bizarrnak nevezte Henry jelenlétét a belga kispadon.

A franciák csatára, Olivier Giroud már bőbeszédűbben fogalmazott. – Büszke volnék arra, hogy megmutassam Titinak, hogy rossz tábort választott. Ez egy különleges meccs lesz számára az egész biztos.

 

Giroud nyilatkozata azért érdekes, mert abból úgy jön le, mintha Henrynak választania kellett volna a francia és a belga kispad között, amiről szó sincs, Henry kapott egy másodedzői ajánlatot a belga Labdarúgó-szövetségtől, amit szakmai kihívásnak tekinthetett és elfogadott, a franciák viszont nem keresték meg hasonlóval. Henry egyébként már asszisztensi kinevezésekor is szerényen nyilatkozott. Azt mondta, hogy ne számítson senki Henry-show-ra, nem ő a szövetségi kapitány, ő azért van ott, hogy segítse a csapatot, de a döntés mindig Martinezé lesz, ő csak megpróbál az észrevételeivel segíteni neki. És amúgy is – fűzte hozzá – edzőként ő még semmit nem bizonyított.

Ettől függetlenül több belga játékosnak is ő volt a bálványa, ami azért is érdekes, mert a franciáknál pedig ott játszik egy 19 éves csodagyerek Kylian Mbappé személyében akit szívesen hasonlítanak az visszavonult csatárkiválósághoz. Erről egy szintén az 1998-as világbajnoki és a 2000-es Európa bajnokságot nyerő francia csapattag Marcel Desailly nyilatkozott. Ő Mbappéban látni véli Henryt, és képesnek tartja, hogy a francia válogatott vezére legyen, és hogy egy olyan korszakos labdarúgóvá nője ki magát, mint amilyen az ő egykori csapattársa volt.