Tanulságos látogatást tett a Gyergyói Mézlovagrendnél a magyar mézkirálynő

2018. február 8., 11:34

Szerző:

Tavaly a zámolyi Balla Nórát választották Magyarország mézkirálynőjévé. A mindenkori mézkirálynő feladata, hogy a méz nagyköveteként minél szélesebb körben népszerűsítse a méz jótékony hatásait, ösztönözve ezáltal a lakosságot a tudatosabb mézfogyasztásra – adta hírül a Sokszínű Vidék.

Balla Nóra e küldetése jegyében vett részt február 4-én Gyergyószentmiklóson a Gyergyói Mézlovagrend alakuló összejövetelén, amikor tíz  lelkes méhész arra vállalkozott, hogy elkötelezi magát a méz fogyasztása és népszerűsítés mellett. Mottójuk: 

„Lépes méz, kedves beszéd, édes a léleknek, gyógyulás a testnek!”

Az erdélyi vendégeskedést kihasználva a mézkirálynő meglátogatta a lovagrend főpohárnokát, a gyergyószentmiklósi Bartha Zsoltot, aki a székely méhészkedésről és vállalkozásáról is mesélt Balla Nórának.

Balla Nóra Gyergyóban
Fotó: Picasa

A méhész hétféle mézet termel, s hogy nagyobb legyen a közvetlenül a fogyasztóknak értékesítendő választék, felvásárlással is foglalkozik. Így különleges mézeket is kínál, s talán ezért sem véletlen, hogy külföldről is rendelnek Bartháéktól „folyékony kincset”. A betegség nagyon ritka vendég a Bartha családban.