Szilveszter becsöngetett egy házba, és megfenyegette az ott lakókat, hogy megöli és megeszi őket

2019. március 22., 15:46

Szerző:

Egy agresszív, devecseri fiatalembernek egy hét alatt kétszer is a bíróság elé kellett állnia – írja a Veol.hu.

A szüleivel lakó, nyolc osztályt végzett K. Szilvesztert korábban már lopásért, kábítószer-birtoklásáért, garázdaságért elítélték. Tavaly április 30-án részegen este tíz óra körül megjelent egy háznál, ahol folyamatosan nyomta a csengőt. A háziasszony felszólította a 23 éves vádlottat, hogy távozzon, aki erre megfenyegette:

„Megjegyeztelek titeket, még visszatérek! Megöllek és megeszlek titeket!”

Ezután ütni kezdte a nagykaput. A szomszéd háznál kitépte a falból az internetkábelt, amivel ötezer forintos kárt okozott. Ezért az ajkai bíróság 25 nap elzárásra ítélte.

Egy héttel később viszont újra meg kellett jelennie a bíróságon, egy másik ügyben. Tavaly szeptemberben az egyik devecseri szórakozóhely előtt cigarettát kért egy társaságtól. Mivel nem kapott, szidalmazni kezdte őket. Az egyik férfit úgy arcon vágta, hogy elesett, ennek ellenére nem jelentette fel a részeg támadót.

Senki nem tudta lecsitítani a fiatalembert, agresszív magatartásával csak a rendőrök kiérkezésekor hagyott fel. 

A bíróság ismét garázdaság vétsége miatt mondta ki őt bűnösnek, büntetése másodjára már 90 nap elzárás volt. Mindkét ítélet első fokon jogerős lett.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.