Szabadon engedték Sherlockot, a varjút, de hónapokkal később mégis visszatért

2018. március 13., 11:30

Szerző:

Fiókaként került a budapesti családhoz Sherlock, a dolmányos varjú. A nő ősszel szabadon engedte a madarat, de az négy hónappal később visszatért hozzá – írja a Bors.

Laczkó Orsolyáéknál két dolmányos varjú volt, Dóri és Sherlock. A madarak nagyon értelmesek, öt éves gyerek értelmi szintjén állnak, igazi házi kedvencekké váltak.

Világgá ment a varjú, de hazatért
Fotó: Bors/Lackó Orsolya fotója

– Ugyanúgy lehet szeretgetni, mint más kis állatot: hozzábújni, simogatni. Sherlock nagyon jól viszonyul az emberhez, felül a vállamra, kiköti a cipőmet is. Igazi pajtás volt ő nekem mindig – mondta Orsolya.

Ősz elején azt látta a madáron, hogy menni akar a szabadba, ezért hagyta, hadd repüljön el. Nemrég viszont egy reggel károgást hallott, kiment az udvarra, és felismerte, hogy Sherlock ül a diófa tetején. Négy hónap után hazatalált a madár. Orsolya ennivalót dobott neki.

– Lerepült, odajött és elvette a kezemből a falatot. Felült a cipőmre, bogarászta, majd a vállamra ugrott. Én pedig végre, négy hosszú, aggodalommal teli hónap után ismét hozzábújhattam – meséli a nő.

Sherlock azóta is a családdal él.

06:59

Alvászavarról akkor beszélünk, ha valaki lámpaoltás után félórával még nem alszik, ill. a probléma egy hónapon túl is fennáll. Az alváshiánynak komoly szervi – és pszichológiai következményei is lehetnek, ezeket csak akkor lehet hatásosan kezelni, ha szorongás áll a problémák hátterében.