Sopronban megrongálták az ’56-os emlékművet is

2017. szeptember 5. 15:34 - szerző: MTI

Vélhetően az éjjeli órákban öntötték le fehér festékkel.

Újabb emlékművet, a soproni Széchenyi téren található 1956-os emlékművet rongáltak meg ismeretlenek. A soproni önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség rongálás miatt nyomoz. A rendőrség még augusztus 25-én kapott bejelentést arról, hogy ismeretlenek megrongálták a balfi nemzeti emlékhely szoboregyüttesét, amely a meggyilkolt zsidó munkaszolgálatosoknak állít emléket.

A soproni önkormányzat kedden közölte: vélhetően az éjjeli órákban öntötték le fehér festékkel a belvárosban található emlékművet. A közlemény hangsúlyozza: mélységesen elítélik az emlékmű meggyalázását. A városban eddig sem lehetett és ezután sem lehet büntetlenül emlékműgyalázást elkövetni – tették hozzá. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI érdeklődésére annyit közölt, hogy ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt nyomoz. Ennél több információt – a balfi rongáláshoz hasonlóan – a nyomozás érdekeire hivatkozással nem közöltek.

Az ’56-os emlékművet az önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából avatta fel tavaly. Borza Teréz alkotása.