Sokkos állapotba került a férfi, aki előtt elsétált egy medve az abonyi utcán

2018. június 5., 11:35

Szerző:

Abonyban tegnap hajnalban többen is láttak medvét, békésen bandukolt a házak között. Nem maradt sokáig, a helyi általános iskola erdős, fás kertjén át távozott. 

Már világos volt, amikor a Batthyány utca 23. szám alatt a családfő a reggeli kávéját kezdte volna inni a teraszon. Ám furcsa mozgásra lett figyelmes.

„Először azt hittem, a szemem káprázik: egy medve sétálgatott az úton. Szóltam a fiamnak, ő is lássa. Ezután ki-mentem a kapuhoz, ekkor a medve rám nézett és elfutott az ellenkező irányba" – mesélte a Borsnak a lakos, aki sokkos állapotban állt ki az utcára. 

Hiába hívta a rendőröket, nem vették komolyan a dolgot. Újra és újra azt kérdezgették tőle, nem kutyát látott-e. 

Ugyanabban az utcában, néhány házzal feljebb egy nő arra ébredt, hogy a vaskapunál mo­toszkál valami. Azt hitte, valaki be akar jönni a kapun. Nyitva volt az ablak, így amikor kinézett, a hajnali homályban ő is megpillantotta a medvét. De őt is kinevették a rendőrök. 

Egy harmadik helybéli az iskola előtt találkozott a vadállattal. Ahogy meglátta, rögtön leszállt a bicikliről, gondolta, jobb egy nagy kutya mellett nem eltekerni. Annál nagyobb volt a döbbenet, amikor rájött, egészen mást lát – mesélte lapnak a férfi.

A rendőrök végül délután tértek vissza, hogy utána járjanak az esetnek. Hiába, mert nem találtak nyomokat.

Az abonyi medve azért meglepő, mert bár a napokban Somoskőújfalunál is felbukkant egy, az valószínűleg Szlovákiából kóborolt át, esetleg új élőhelyet keresve magának. Abony azonban messze van Szlovákiától (Cegléd és Szolnok között fekszik) és minden olyan helytől, ahol szabadon élnek medvék.