Senki sem hívhatja hivatalosan Dzseggernek vagy Lucifernek a gyerekét

2018. február 8., 16:34

Szerző:

A Magyar Nemzet érdeklődésére kiderült, egyesek milyen fantáziadús neveket szerettek volna adni gyermekeiknek. Hiába, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rostáján sok fennakadt, köztük a kisfiúknak szánt Manoló, Zanot és Ménroth is. Ehhez hasonlóan a lányok sem kaphatják a Zaya, a Lorien, a Lacina vagy a Gevien nevet.

Az el nem fogadott listát gyarapítja a Dévid, az Aris, a Theodore, a Bályezit, a Kai, a Zanód, a Dorien, a Juta, a Thiágó, a Lucifer és a Dzseggert is. Női neveknél a Jessica, Jenifer, Vivienne, Betty vagy Tiffani, Lorelei, Katus vannak tiltólistán.

Hosszas tanakodás után úgy véljük, sikerült rájönni a Bályezit név (pontosabban reménybeli név) titkára: Bajazid (angol írásmóddal Bayezid) herceg I. Szulejmán szultán, az RTL Klub sztárjának fia volt. Bár két szultán is uralkodott Bajazid néven, valószínűleg nem rájuk gondoltak a büszke szülők. Éppenséggel viszont gondolhattak volna, mert I. Bajazid (1374-1403) nagy hadvezér volt, többek között a nikápolyi csatában aratott nagy győzelmet és meghódította Bulgáriát, Havasalföldet, II. Bajazid (1447-1512) pedig Mátyás királlyal kötött békét, aminek köszönhetően majdnem 40 évig béke volt a Magyar Királyság és az oszmán birodalom között. Nem mellesleg pedig I. Szulejmán nagyapja, azaz a tévéhős Bajazid herceg dédapja volt.