Retteghet a magyar gyerek, jön a muzulmán Barbie baba

2017. november 14., 10:23

Szerző:

A Glamour Women of the Year gálán jelentették be hétfőn, hogy Ibtihaj Muhammad olimpiai bronzérmes vívónő lesz a következő ikon, akiről Barbie babát mintáznak. A cég Shero- (Hősnők-) kollekciójában fog megjelenni az új baba. 

Muhammad az első nő, aki hidzsabot viselt az olimpián, és az ő képmására készített Barbie szintén az első lesz, aki a muszlimok hagyományos öltözékében mutatkozik.

Ibtihaj Muhammad
Fotó: Forrás: flickr.com

A Barbie márka alelnöke, Sejal Shah Millerazt nyilatkozta, hogy a Barbie nem pusztán Ibtihajt ünnepli, hanem mindazt, ami mellett ez a nő kiáll. Ibtihaj inspiráció lehet annak a rengeteg lánynak, akiknek az érdekeit sosem képviselte senki. Reméljük, ez a baba emlékezteti őket arra, hogy hogy ők is bármit elérhetnek.

Muhammad maga is imádja a Barbie babákat, rengeteget játszott velük gyerekkorában. Azt gondolja, hogy az Ibtihaj Barbie forradalmi jelentőségű, mert jelképezi, hogy minden ugyanolyan fontos bőrszíntől, nemtől, etnikumtól és felekezeti hovatartozástól függetlenül – írja a 24.hu

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.