Ötször lőtt a légpisztollyal a szombathelyi diák

2018. február 20., 14:31

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk, két szülő is írt a Nyugat.hu-nak, hogy úgy tudják, egy diák miatt jártak kint rendőrök az egyik szombathelyi iskolában. A portál ezért megkérdezte a helyi rendőrkapitányságot, ahol közölték, nem csak bevitt magával egy légpisztolyt, de használta is az egyik diák.

- Légpisztoly volt egy 13 éves fiúnál és a gyanú szerint azt használta az egyik oktatási intézmény területén, Szombathelyen 2018. február 16-án. Az esettel összefüggésben személyi sérülés nem történt. A Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit - adott tájékoztatást a Nyugat.hu-nak dr. Kazmar Enikő rendőr őrnagy, a Vas MRFK sajtóreferense.

A Nyugat.hu most megkapta az érintett iskola közleményét, amit változtatás nélkül közölt:

2018. február 16-án intézményünk, a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola egyik tanulója édesapja légpisztolyát behozta az iskola épületébe.

Az első óra utáni szünetben ötször kilőtt vele az osztályterme nyitott ablakán át a levegőbe az ebédlő fölé. Az utolsó lövésnél az ablak melletti faburkolatot találta el. A diáktársak azonnal szóltak az ügyeletes tanárnak, aki rögtön intézkedett, megtette a szükséges lépéseket. A gyermeket az igazgatói irodába kísérte, a légpisztolyt biztonságba helyeztük. A vezetőség szakszerűen kezelte a kialakult helyzetet, azonnal felvette a kapcsolatot a gyermek szüleivel. Az iskolavezetés tájékoztatta a tankerületi központot és az iskolarendőr közreműködésével a rendőrséget.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.