Öt tonna lejárt szavatosságú alapanyagot találtak a Teletál gusztustalan konyhájában

2018. február 20., 14:56

Szerző:

Dunakeszin, az egyadagos házhoz szállítást végző Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft. konyháját ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hatóság munkatársai az ellenőrzés során több mint öt tonna lejárt alapanyagot és félkész élelmiszert találtak, ezeket kivonták a forgalomból. Ezenkívül a hely higiéniai szempontból sem volt rendben: 

A zöldségátvevő kapu előterében, a kapuval szemben, raklapokon, nyitott zsákokban alapanyagokat tároltak, így az alapanyagok közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve.

A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett, eltaposott zöldségdarabokkal volt tele, a beton padozata helyenként sérült, hiányos.

A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem működött, mert nem üzemelt a vízellátás.

Az ételmaradék-, illetve az állatimelléktermék-elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben.  A cég két vállalkozással is szerződésben állt, amelyek felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

A Pannon Food Catering és a Teletál Kft. tulajdonosi köre megegyezik, a két cég ugyanabban a dunakeszi ingatlanban üzemel, illetve jelenleg is elérhető olyan álláshirdetés az interneten, ami alapján a Pannon Food Catering a Teletálhoz keres embert. Az Index megkereste a Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft.-t, hogy szállítottak-e ki a Nébih által vizsgált dunakeszi konyhából származó ételt. Még nem kaptak választ.