Öt férfit kaptak el a gyanúval, hogy a Balaton Soundon paprikaspray-jel lefújták az áldozataikat és letépték róluk az ékszereket

2017. július 9. 17:57 - szerző: 168 Óra/MTI

Egy olasz és négy belga férfit vettek őrizetbe.

A rendőrök öt külföldit vettek őrizetbe vasárnap a Zamárdiban tartott fesztiválon elkövetett bűncselekmények miatt, a huszonéves férfiak a fesztiválozók nyakából nyakláncokat téptek ki, alkalmanként paprika spray-t használva - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

A nyomozók egy spray-t használó olasz állampolgárt gyanúsítanak lopással, négy belga állampolgárt pedig több ember ellen elkövetett lopás kísérlete és lopás megalapozott gyanúja miatt állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra. A férfiakat a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A 444 korábban azt írta, hogy a támadók a nagyszínpad előtt bulizó tömegben fújták le az embereket paprikaspray-jel. Még csütörtök éjjel tíz, pénteken még hozzávetőlegesen 30 embert fújtak le és raboltak ki. Volt, akiről a több százezer forintot érő ékszerét tépték le.

A Balaton Sound szerdán kezdődött és vasárnap ér véget.