„Önnek is tudnia kell, hogy Vona Gábor megsértette a nyugdíjasokat” – így árulkodik a Fidesz

2017. augusztus 22. 15:45 - szerző: Ágoston Zoltán

Felvételen a kampányszöveg.

A Fidesznek régi vesszőparipája Vona Gábor júliusi Facebook-posztja, amelyben a Jobbik elnöke arról a nőről írt, akit megvertek, csak mert kifütyülte Orbán Viktort Tusnádfüdőn a miniszterelnök beszéde alatt. A bejegyzésben szó esik arról, hogy

„az ott álló viktoriánus nyugdíjasokon eluralkodott a lincshangulat. Ajánlom az Index videójának 40. másodpercénél a jelenetet, amikor egy szerencsétlen szandis papa sunyin megtapossa a földön fekvő nőt.”

A politikus szerint a magyar nemzeti ünnepeken
„már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul, és hörgik fel a 20. század minden traumáját”.

Fotó: MTI / Kovács Attila

A Fidesz azóta is követeli, hogy Vona kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól. A Jobbik elnöke erre nem hajlandó. Egy ATV-nek adott interjúban azt mondta, nincs miért bocsánatot kérnie, a posztja nem általában az idős emberekről, hanem a Fidesz két felhergelt nyugdíjas szimpatizánsáról szólt. Orbán az, akinek bocsánatot kell kérnie, amiért „gusztustalan módon hergeli” a fideszes nyugdíjasokat. Erre válaszul indított a Fidesz kampányt a Jobbik elnöke ellen, amelyben a következő szöveggel hívnak fel nyugdíjasokat:

„Jó napot kívánok, a Fidesz nevében keresem. Azért hívom, mert önnek is tudnia kell, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat. Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak. Ez felháborító! A Jobbik szégyellheti magát! Nem először fordítanak hátat az időseknek, nem először sértegetik őket. Vona Gábor kijelentése csak a legutóbbi példa. Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk! Köszönöm, hogy meghallgatott.”

http://webmarketingmesek.tumblr.com/post/164479414591/így-hívja-a-fidesz-a-nyugdíjasokat-a-vona-ügyben

Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő jelezte, hogy az ügyben megkeresi a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, a Fideszt és az országos nyugdíjbiztosítót is, hogy a kormánypárt milyen adatbázisból szerezte meg a kampányban felhívott nyugdíjaso elérhetőségét.

(A 444 nyomán)