Négymilliárdért épülhetnek bicikliutak Pest megyében

2018. július 17., 10:09

Szerző:

Négymilliárd forint keretösszeggel pályázati felhívás jelent meg kerékpárutak létesítésére, felújítására a Pest megyei önkormányzatoknak – közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.

A program célja a Pest megyei települési önkormányzatok területén a helyi hivatásforgalmi – a lakás és a munkahely vagy az iskola közötti – kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása, illetve a települések kerékpárosbarát fejlesztéseinek elősegítése, a megye kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának bővítése és a kerékpárút-hálózatokhoz csatlakozás biztosítása – mondta.

Jól sikerült bicikliút Körmenden
Fotó: MTI/Varga György

A fejlesztésekkel a kormány ösztönözni kívánja a környezetbarát kerékpározás terjedését, illetve azt, hogy többen használják a kerékpárt munkahelyük és az iskola elérésére.

A pályázat keretében legalább 20 és legfeljebb 200 millió forint értékben van lehetőség kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására a főutak belterületi szakaszai mellett.