Megbüntették a 107 éves asszonyt, mert 13 percet késve ért vissza a kocsijához

2017. november 11., 22:59

Szerző:

Hetven font – átszámítva hozzávetőlegesen 25 ezer forint – parkolási bírságot kapott Nagy-Britanniában egy 107 éves asszony, amiért 13 percet késve érkezett vissza a kocsijához egy ebéd után, amelyet az unokaöccsével költött egy egy bevásárlóközpontban – írja a The Sun.

Fotó: Wikimedia Commons/Carl Keyes

A brit bulvárlap szerint Bessie Farnworth és a sofőrje ebéd előtt egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyre állt be a kocsival. A parkolóhelyet három órán át ingyen használhatták, a 107 éves asszonyt pedig ebéd után az unokaöccse visszakísérte a kocsihoz, mert már csak járókerettel tud kilépni az utcára. Elbúcsúztak, aztán két héttel később viszont kiderült, hogy a parkolási szolgálat, a Parking Eye munkatársai 70 fontra megbüntették Bessie  Farnworth-öt csak azért, mert 13 percet késve ért vissza a kocsihoz.

A családot megdöbbentette a pénzbírság híre. A 107 éves asszony unokaöccse a The Sunnak érezhető ingerültséggel nyilatkozta, hogy a nagynénjének  a kora miatt ott kellene ingyen parkolási lehetőséget biztosítani, ahol csak akarja, hiszen már az is figyelemre méltó, hogy ilyen idősen egyáltalán el tud menni egy ebéd kedvéért egy étterembe.

Bessie Farnworth október 30-án ünnepelte a 107. születésnapját. A családja mesélte, hogy aktív életet él, csak a mozgása lassú már egy kicsit, 106 éves koráig segítség nélkül el tudta látni magát, a 100. születésnapjára pedig magától II. Erzsébet királynőtől kapott üdvözlő üzenetet. Szerepel a legidősebb britek listáján is.

A parkolási bírság hírét kísérő felhördülésre a Parking Eye végül „a jóindulata jeleként” elengedte a 107 éves asszony büntetését.

(A hvg.hu nyomán)