Mark Zuckerberg nem szedi le a holokauszttagadó tartalmat a Facebookról

2018. július 19., 10:19

Szerző:

„Nem szándékosan értik félre a dolgot" – ismételte meg a Facebook-alapító Mark Zuckerberg a ReCode-nak adott interjújában véleményét egyes, holokauszttagadó Facebook-felhasználókról, ezzel magyarázva, miért nem távolítják el az ilyen jellegű tartalmat a közösségi oldalról.

Fotó: Youtube

Zuckerberg döntését tovább részletezve elmondta, ezeket a tartalmakat egy olyan csoportba sorolja, amelyek bár botránykeltőek, továbbra is maradhatnak a platformon. Ahogyan az összeesküvés elméleteket sem tiltják, de csökkentik az elérésüket, hogy kevesebb emberhez jussanak el.

„Nem gondolom, hogy a felületünknek le kellene szednie ezeket a tartalmakat, mivel szerintem vannak dolgok, amiket emberek félreértenek. De nem gondolom, hogy szándékosan értik félre" – idézte a Facebook-vezérigazgatót a portál.

Miután kisebb botrány tört ki Zuckerberg szavai miatt a közösségi oldalakon, gyorsan próbált pontosítani, de nem sokat segített a helyzeten: „Én, személy szerint mélységesen elítélem a holokauszttagadást, és egyáltalán nem akartam védeni azokat, akik ezt teszik" – mondta, tisztázva, hogy eredeti kijelentése nem az ominózus tartalmak elfogadhatóságára vonatkozott.

A Facebook maga pedig később bejelentette, hogy más szakértőkkel tárgyalnak még arról, mely típusú tartalmat irtsák a felületről. Az már most biztos, hogy a közvetlen erőszakra felbujtó posztokat szigorúbban szűrik majd az elkövetkező hónapoktól.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.