Lezuhant egy korhadt faág a Lehel úton, eltörte a motoros gerincét

2018. augusztus 17., 08:39

Szerző:

A 24 éves férfira motorozás közben szakadt rá az ág. Azonnal elvesztette az eszméletét. A kórházban arra ébredt, hogy közölték vele: eltörött a gerince – írja a Blikk.

A mentő 10 perc alatt ért a helyszínre,  ez idő alatt szolgálaton kívüli mentőautók álltak meg a helyszínen. A riasztott mentő kiérkezéséig egy honvédségi orvos ügyelt a sérültre. 

A motoros a CT után kapott először fájdalomcsillapítót a kórházban, majd másnap este 5 órán át műtötték. Egy bordája is eltört, így lélegezni is alig tudott. A gerincét összecsavarozták, a műtét szerencsére sikeres volt, de egy éven belül újra műteni kell, akár két év is eltelhet, mire újra munkába állhat. 

A férfi kártérítési pert indított a fát kezelő cég ellen, a lap által megkérdezett ügyvéd szerint 2-3 milliós sérelemdíjra számíthat. 

A fiatalember motor-balesete után 1-2 órával később egy arra járó kabrióra is rászakadt egy ág ugyanarról a fáról. Az autó sofőrje szintén megsérült, s a fát csak azután vágták ki.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

 

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.