Lázár János kedvenc migránspokla lett a világ legélhetőbb városa

2018. augusztus 14., 09:35

Szerző:

Az Economist Intelligence Unit szerint a vizsgált 140 település közül Bécs a leginkább élhető. Ezt a listát most először vezeti európai város.

Korábban hét éven át Melbourne állt az élen, a terrorkészültség alacsonyabb szintje és a jó közbiztonság miatt azonban idén Bécs megelőzte.

Az elemzők az életminőséget  a politikai és társadalmi stabilitás és a közbiztonság, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és a környezet, valamint az infrastruktúra szempontjából vizsgálták.

Bekerült az első tízbe, sőt, 97,7 ponttal rögtön a harmadik helyre Oszaka, amelyet a kanadai Calgary, az ausztráliai Sydney, majd ismét két kanadai város, Vancouver és Toronto követ. A nyolcadik helyen Tokió szerepel, a japán főváros szintén először került az első tízbe, amelyből tavalyhoz képest Hamburg és Helsinki szorult ki. Az élmezőnyt Koppenhága és az ausztrál Adelaide teszi teljessé 2018-ban.

 

A lista végén Damaszkusz található, kevéssel előzte meg a bangladesi főváros, Dakka és a nigériai Lagos. Az EIU szerint a bűnözés, a társadalmi nyugtalanság, a terrorizmus vagy a fegyveres konfliktusok jelentős szerepet játszottak e városok alacsony osztályzatában. Az utolsó tízben szerepel még a pakisztáni Karacsi, Pápua Új-Guinea fővárosa, Port Moresby, Zimbabwe fővárosa, Harare, a líbiai Tripoli, a kameruni Douala, Algír, valamint Szenegál fővárosa, Dakar.

Márciusban a Mercer globális stratégiai tanácsadó cég nevezte meg a legjobb életminőséget kínáló városként Bécset, egyébként zsinórban nyolcadszor, amit azóta sem értünk, hiszen Lázár János pontosan bemutatta egy videóban, hogy a város egyik kerülete például egy komplett migránspokol.

Azon a listán a móroktól és szerecsenektől minden erővel megvédett Budapest a valamivel kevésbé előkelő 76. helyet csípte meg.