Különleges karácsonyfák – a fenyőerdők védelmében

december 7. 19:11

Az élőkarácsonyfa-állítás hagyománya csupán a 19. századtól létezik, érdemes lenne környezetbarát megoldást találni helyette. Íme, néhány kreatív ötlet az Impress Magazin tolmácsolásában.

Vintage karácsonyfa-variációk


A vintage hangulat mindig egy kissé költői, művészi, natúr. A könyvlapokból készített karácsonyfa tetején csillag helyett egy üres képkeret áll, a fa törzse pedig zsinórból készült. Ehhez a stílushoz díszek nem is kellenek. A faágakból kreált karácsonyfa apró lógó díszei köré azonban még izzókat is tekerhetsz, melyek gondoskodnak a megfelelő hangulatvilágításról.


Kis karácsonyfa parafadugókból


Íme, egy kreatív karácsonyi asztaldísz: apró karácsonyfa színes parafadugókból, zsineggel átkötve. A parafadugókat először ragaszd egymáshoz, így könnyebb lesz átkötni őket, majd díszítésként pár gombot vagy flittert is ragaszthatsz a parafafára.


Vidám karácsonyfa papírgurigákból…


A papírgurigákból összeragasztott karácsonyfa első hallásra nem tűnik épp a legünnepélyesebb megoldásnak, azonban ha az üres karikákba színes gömböket és díszeket teszel, máris egy nagyon vidám kompozíció tárul a szemed elé. Akár illatos  pot-pourrit is helyezhetsz a különböző méretű karikák belsejébe.

A fenyőket már csak azért is érdemes lenne óvni, mert egy új kutatás szerint a fenyők illata ellensúlyozza a globális felmelegedést.

(Forrás: Impress Magazin)