Hatméteres tigrispiton tartja rettegésben Varsó környékét

2018. július 11., 08:13

Szerző:

Miközben Magyarország hónapok óta az alföldi kalandra induló medvék lázában ég, egy levedlett bőr tanúsága szerint Lengyelországban most egy másik nagyragadozóval lehet csak úgy véletlenül találkozni. A levedlett, hat méter hosszú bőr egy tigrispiton (Python molurus) hagyta maga után, a fővárostól, Varsótól húsz kilométerre délre fekvő Konstancin Jeziorna település mellett, a Visztula partján találtak rá szombaton, ami után az Animal Rescue Poland sietve ki is adott egy figyelmeztetést, hogy mindenki vigyázzon, a hatalmas hüllő mozgásban van, és nyilvánvalóan veszélyes.

 

Ha ugyanis a medve nem játék, a tigrispiton még kevésbé az. A világ egyik legnagyobb kígyójáról van szó, amelynek a testhossza elérheti a 6,4 métert, a testtömege pedig akár 91 kilogrammot is, és soha nem fog olyan vidáman cseresznyézni, ahogyan a magyarországi kalandra induló medvék. A tigrispiton a fákat fákról lelógva vadászik, az alatt elhaladó állatokra veti rá magát és fojtja meg őket.

 

Az egyelőre nem világos, hogy a lengyel főváros mellett rejtőzködő példány honnan szabadult el. Jelenleg az állatmentők, a tűzoltóság és a rendőri erők együtt keresik drónok bevetésével is.

 

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.