Harmincegy kiskutyát zsúfoltak össze egy autó csomagtartójában a csempészek

2018. május 21., 12:16

Szerző:

Ismét kutyacsempészeket fogtak a rendőrök Zala megyében. Ezúttal egy Mercedes csomagtartójában találtak 31 kiskutyát, sokan nem élték volna túl a szállítást – vette észre a 24.huTetovált Állatmentők bejegyzését.

- A látvány sokkoló volt: 4-8 hetes különböző fajta kutyák egymást taposták. Biztosak vagyunk benne, hogy sokan nem élték volna túl ezt a szenvedésekkel teli utat, ami egészen Olaszországig tartott volna. De még így is megéri a kutyakereskedőknek..... – írják.

Fotó: Facebook

A kutyák sajnos rossz állapotban voltak. Majdnem mindegyik beteg volt, de volt olyan is, amelyiket túl korán szakíthatták el anyjától. Némelyiknek kicsi kora miatt még gazdát sem keresnek.

– Csivavák, francia bulldogok és uszkárok szinte kivétel nélkül betegen. Volt, akit akkut állapota miatt már az éjszaka folyamán állatorvosi ellátásban kellett részesíteni. Ő biztos belehalt volna ebbe a kegyetlen utazásba. Genetikai betegségek, köhögés, szörcsögés, gardia sújtja a kutyusokat, akiknek még jócskán az anyjuk mellett lenne a helyük – írja az állatvédő egyesület.

A kutyák jelenleg karanténban vannak, és orvosi kezelés alatt állnak, ezért örökbefogadásuk csak akkor lesz aktuális, amikor már ismert egészségi állapotuk.

Nemrég szintén Zala megyében fogtak el kutyacsempészeket, akik 19 kiskutyát zsúfoltak be egy csomagtartóba. Azokat a kutyákat szintén Olaszországba akarták vinni.