Gyümölcstortát kapott a szülinapos elefánt

2018. február 15., 07:58

Szerző:

Szerdán ünnepelte ötödik születésnapját Asha, a Fővárosi Állat- és Növénykert elefántja. Az elefántlány születésnapos tortát is kapott az állatkert dolgozóitól – tudatja a hírt egy nagyon kedves közleményben az állatkert.

A szülinapos és a torta
Fotó: Budapest Zoo

Asha természetesen olyan tortát kapott, ami elefántoknak való. Tésztája zabból, korpából és lisztből készült. A tortalapok között széna volt csokikrém helyett, tetejét pedig gyümölcsök díszítették. Az elefántlány megosztotta tortáját a családjával. A 16 éves édesanyja, Angele, a 17 éves apja, Assam is evett belőle. Az egyelőre inkább csak anyatejen élő, három hónapos Arun is kóstolgatta, szagolgatta a tortát.

A tortalapok egy galgahévízi pékségben készültek, ahogy a tortát díszítő, kenyértésztából álló ötös szám is.

A budapesti állatkertben százhúsz éve élnek elefántok. Fél évszázadon keresztül, 1961 és 2013 között nem született elefánt az állatkertben, így ezért is különleges, hogy az elefántpár öt éven belül két utódot is nemzett. A hím Assam 2009-ben került Budapestre, a nőstény Angele egy évvel később, 2010-ben. Az ötéves Asha még növésben van, de már nem számít borjúnak.

Az állatkert a látogatóknak is kedveskedik, ugyanis Asha születésnapja és Valentin-nap alkalmából vasárnapig a gyerekek száz forintért, a felnőttek, diákok és nyugdíjasok pedig ketten egy jegy áráért látogathatják az állatkertet. A páros kedvezményt a felnőttek úgy vehetik igénybe, hogy öleléssel igazolják összetartozásukat.

Családi idill
Fotó: Budapest Zoo

 

„A páros kedvezmény így nemcsak szerelmespárokra, hanem testvérekre, barátokra-barátnőkre, sógorokra és komákra és mindenki másra is vonatkozik, akik ketten olyan viszonyban vannak, hogy megöleljék egymást.”– írja az állatkert.

 

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.