GreenGo: elindult a közösségi elektromosautó-bérlés Budapesten

november 23. 09:02

Nemcsak a környezetvédőkre, hanem a pénztárcájukra meg a kényelmükre kényesekre is számít a fővárosban debütált közösségi szolgáltatás.

Nem csak a meghajtása, elnevezése is zöld: GreenGo lett a neve a közösségi autóbérlésnek. Jelenleg az üzemeltető negyvenöt Volkswagen e-Up autót tart a belvárosi, belső budai utcákon. Nagyjából az Árpád híd vonalától a Városligetig, a Mammuttól a Tabánig tartó, az alábbi térképen ábrázolt városrészben lehet GreenGókra bukkanni.

greengo

Leginkább annak érdemes a szolgáltatást igénybe venni, aki a városban akar gyorsan és kényelmesen eljutni valahová, de nincs kedve a saját kocsijával bajlódni, parkolni. Az egyszeri regisztráció után elegendő az iPhone-ra és Androidra már letölthető okostelefonos alkalmazásban megnézni, merre van a legközelebbi autó. A mobil az összes, éppen használaton kívüli GreenGo helyzetét megmutatja.

A regisztráció során kapott ötjegyű PIN kódot kell a kiválasztott kocsinál megadni, majd az e-autó szélvédője alatti négy számjegyű kódot beírni a mobilba. Az ajtó nyílik, slusszkulcs a kesztyűtartóban, indulhatunk.

Bármelyik, akár fizetős közterületi – nem magán – parkolóban díjfizetés nélkül ott lehet hagyni a kocsit, amikor megérkezünk. Az elektromos autó maximális hatótávolsága 100-130 kilométer, de hogy éppen mennyi szufla van benne, az még a foglalás-beülés előtt kiderül az okostelefonon.

Az egyszeri regisztráció (melynek díját részben le lehet autózni) után a díja 65 Ft percenként, ami az üzemeltető tesztjei szerint olcsóbb – alkalmanként jóval olcsóbb – lehet a taxinál. És mennyivel tisztább.

(Forrás: Híradó.hu)