Elbűvölő fehértigris-négyesikrek születtek egy magyar magánállatkertben

2018. május 25., 18:32

Szerző:

Fehér tigrisikrek születtek a Lajosmizséhez közeli Felsőlajoson, a MagánZoo állatkertben.

Anyjuk, Shakira (4) tejhiány miatt nem tudott gondoskodni róluk, ezért az állatkert vezetője, Tóth Tibor állt be pótszülőnek melléjük.

„Naponta ötször kapnak cumisüvegből tápszert, majd jó kistigris módjára álomba dőlnek – mondta Tóth a Blikknek, hozzátéve, hogy az egyik kistigrist elkülönítették (ezért nem látszik a képen), mert gyengébb a testvéreinél, de pár hét múlva már együtt kóstolgatják a nagyok eledelét, a nyers húst – idézi a lap.

Fotó: MagánZoo

Fotó: MagánZoo

A magánállatkert honlapja szerint a kis állatok nevet is kaptak már. A hím Mohini, jelentése mágikus. A lányok: Begum (jelentése főrangú hölgy) Jazmina (női név) és a harmadik, egyben a leggyengébb Tippu, akinek nevének jelentése borravaló. Május 12-én születtek és két napot töltöttek az anyjukkal, Shakirával. Az első vemhessége volt. Bármennyire is szerették volna, hogy nevelje kölykeit, soknak bizonyult neki a négy pici.

A kistigrisek bemutatását június első heteiben tervezik. 

 

10:07

Az ELLE Decoration legfrissebb lapszáma a tavasz, a hamisítatlan stílus és a ránk váró élmények tökéletes keveréke. Különleges kalandozásunk során a designújdonságokat éppúgy útba ejtjük, mint a legfelkapottabb szállodákat és legvonzóbb enteriőröket. Mert a világ inspiráló!