Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát

2018. március 22., 19:20

Szerző:

Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát: a magyar származású hollywoodi filmdíva halála után 16 hónappal mintegy ezer tárgyat, köztük ékszereket, festményeket, bútorokat és drága estélyi ruhákat értékesítenek április közepén a Beverly Hills-i Heritage aukciósházban.

Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg a Bel Air negyedben lévő villájukban mutatja be a tárgyakat. Az eladásra kínált darabok között van egy az 1960-as évekből származó mennyezetes ágy és egy 1927-es Steinway zongora is, amelyet Gábor Zsazsa korábbi férjével, George Sandersszel vásárolt.

Elárvereznek egy nyerget, amely Ronald Reagan egykori amerikai elnök ajándéka volt, valamint fotóalbumokat és egy sztárokkal teli címjegyzéket is. Gábor Zsazsa nagy antikvitás-, ékszer-, cipő- és dizájnerruha-gyűjteménnyel rendelkezett.

A Budapesten született filmdíva és Magyarország egykori szépe 2016 decemberében 99 éves korában halt meg. Von Anhalt herceg továbbra is a Bel Air-i luxusvillában él, ahova Gábor Zsazsa 9. férjeként 30 évvel ezelőtt beköltözött. 

Ahogy azt pár napja megírtuk, az elárverezett dolgok között egy aranyozott zongora is van, és persze temérdek gyémánt.

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.