Egy svéd blogger listája Magyarországról, ami minden országimázs reklámnál többet ér

2018. január 9., 06:53

Szerző:

Alex Waltner svéd blogger saját honlapján 55 pontban gyűjtötte össze, hogy miért érdemes Magyarországot legalább egyszer az életben meglátogatni. Olyan kedves a lista, hogy akár egy országimázs-reklámnak is elmenne (bár nevezhetjük közhelygyűjteménynek is).

Waltner nagyapja magyar származású, ezért a bloggert mindig is vonzotta az ország. Már többször járt itt, ezért is lehetséges, hogy alaposan bemutatja a látnivalókat, és nem csak Budapestről ír.

Első említésre méltó pontként a magyar konyhát említi. Ezért mindenképpen érdemes ide látogatni. Tíz ételt sorol fel, amik itt a kedvencei. A pörkölt áll első helyen, de belefért a rakott krumpli, a gulyás, a meggyleves és a lecsó is.

Fotó: Alex Waltner

A lángosnak külön pontot szentelt, mert szerinte valószínűleg ez a legjobb gyorsétel a világon.

Barátnőjével együtt beutazták az országot. Jártak Esztergomban, Lillafüreden, Aggteleken, a Balatonnál, a Kiskunsági Nemzeti Parkban, Pécsett, Hollókőn. Külön tételként a magyar hip-hop zenét is beleveszi, a Halott pénz egyik számát ajánlja.

Pálinka, tokaji aszú, soproni borospincék, és eleve a magyar borok természetesen nem hiányozhatnak a felsorolásból., de a kolbász, somlói galuska, termálfürdők, unicum, hortobágyi palacsinta is szerepel a listán. Ajánlja az Operaházat is, mert jóval olcsóbb, mint a milánói Scala, viszont ugyanolyan nívós előadásokat lehet hallgatni. A magyar porcelánt, az egyedi magyar nyelvet, a levendulamezőket, a Sport-szeletet is dicséri. Nem hagyja ki, hogy a turistáknak még mindig megfizethető a szórakozás Magyarországon, olcsó az alkohol, pezseg az éjszakai élet.

Állítólag gyönyörűek vagyunk kívül és belül, nem csak a nők, hanem a férfiak is. A vendégszeretetet emlegeti, és hogy érdemes megtanulni az ide látogatóknak pár szót magyarul, mert azt nagyon értékeljük.

Sokkal bővebb a lista, mint egy általános utazási ajánló. Waltner még Miskolcra és a Bükki Nemzeti Parkba is ellátogatott barátnőjével, ami pedig ritkán célpontja a külföldi turistáknak.

Az ajánló egyébként kiválóan alkalmas akkor is, ha belföldi úti célt keresünk magunknak egy hosszú hétvégére. Kedvet csinál az utazáshoz. 

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

2024. április 23., 13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.