Ég a Magyar Idők, amely 2500 nézőt számolt össze a zárt kapus meccsen

augusztus 8. 19:38 - szerző: Ágoston Zoltán

Valaki nagyon elnézett valamit.

A kormányzati szócsőként működő lap a hétfői számában vizionált 2500 nézőt a vasárnapi Újpest–Vasasra az NB I 4. fordulójában, aminek a szépséghibája csak az, hogy a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezték. Ez valóban nem tartott vissza néhány szurkolót, hogy elmenjen a Szusza Ferenc Stadionhoz, de nyilván nem engedték be őket az arénába. Az Újpest 1-0-ra nyert.

Forrás: 444.hu

A mérkőzést egyébként az Újpest büntetése miatt száműzték zárt kapuk mögé, a szurkolói ugyanis az előző fordulóban, a 2-2-vel zárult Videoton FC elleni, július 30-i idegenbeli mérkőzésen pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet, diszkriminatív, rasszista megnyilvánulásaik voltak, továbbá tárgyakat dobtak a játéktér közelébe. Ezen túl a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága még  600 000 forintra is megbüntette a klubot.

Mindezt korábban világosan leírta az MTI, a Nemzeti Sport Online pedig galériát közölt a mérkőzésről, szóval nem egészen világos, hogy a Magyar Idők honnan vette a 2500 nézőt, amely amúgy sem sokat dob az NB I szánalomra méltó nézettségi adatain.

(A 444 nyomán)