Levágott lába köszönt vissza a cigartettásdobozokról, pedig engedélyt sem adott rá, és nem is a dohányzás miatt veszítette el a testrészt

2019. július 18., 15:45

Szerző:

Egy 60 éves, a franciaországi Metzben élő albán férfi megdöbbenve vette tudomásul, hogy beleegyezése nélkül az ő amputált lábáról készült fotó került figyelmeztetésként az Európában forgalmazott cigaretták dobozaira - írja a BBC.

A kép feletti figyelmeztetés szerint a dohányzás érszűkületet okozhat, ami amputációhoz vezethet. Az albán férfi azonban azt mondja, ő nem is a dohányzás, hanem egy 1997-ben Albániában bekövetkezett támadás miatt veszítette el a lábát. Ügyvédje már az Európai Bizottsághoz fordult, hogy megtudja, hogyan került rá ügyfele amputált testrésze a dobozokra.

A férfi az 1997-ben őt ért bűncselekmény miatt keletkezett égési sérülései és vágásai alapján ismerte fel, hogy az ő lába van a dobozokon. Azt mondja, a képet egy helyi kórházban készítették, ahová azért ment el, hogy kiderítse: kaphat-e protézist.

A férfi ügyvédje a kórháznak is írt, hogy megtudja, hogyan kerülhetett nyilvánosságra a felvétel.

A japánkertnek és a japán stílusban épült kertnek az a célja, hogy egyszerre gyönyörködtessen és elgondolkodtasson, békés, nyugalmat árasztó helye legyen az elmélyülésnek, meditációnak. Ugyanakkor a japánkertben fellelhetjük az érdekes formájú köveket, ritka növényfajokat is.