Cameron Diaznak is elege lett abból, hogy az indonézek nyilvánosan agyonverik, aztán megeszik a kutyákat

2018. május 21., 17:59

Szerző:

A kutya- és macskahússal emberi fogyasztás céljából folytatott kegyetlen kereskedelem betiltására szólították föl helyi és nemzetközi hírességek Joko Widodo indonéz elnököt.

 A hétfőn nyilvánosságra hozott levelet töb mint kilencvenen írták alá, többek között Cameron Diaz, Simon Cowell, Ellen DeGeneres és Ricky Gervais. Az aláírók szerint a tilalommal Indonézia egy szégyenfolttól szabadulna meg, és az országot egy világ ünnepelné.

A hírességek azután szólaltak föl a kutya- és macskahúsevés ellen, hogy helyi állatvédők és a Humane Society International aktivistái januárban rejtett kamerás felvételeket tettek közzé kutyák és macskák, köztük lopott házikedvencek kegyetlen lemészárlásáról Celebesz északi részén.

A felvételeken látható, amint a közönség, köztük gyermekek előtt doronggal agyonverik a kutyákat, majd lángszóróval leperzselik a szőrt az állatokról.

Az állatvédők szerint Észak-Celebeszen hetente több ezer kutyát és macskát vágnak le, többségében más tartományokban összeszedett állatokat.