Beismerő vallomást tett a borsodnádasdi lány gyilkosa

2017. szeptember 5. 16:04 - szerző: MTI

A 20 éves férfi egy vízzel telt aknába eresztette az áldozatát.

Beismerő vallomást tett az a 20 éves borsodnádasdi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint múlt szombaton megölt egy 17 éves helybéli lányt. A férfit őrizetbe vették - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese kedden Miskolcon.

Mecser Tamás tájékoztatása szerint a lány eltűnését apja jelentette be vasárnap délután. A rendőrség a polgárőrség és a tűzoltóság bevonásával kereste a fiatalt, akinek ruhátlan holttestét vasárnap éjfél előtt Borsodnádasdon találták meg egy vízzel teli aknában.

A nyomozók több tanút hallgattak meg, majd hétfőn gyanúsítottként hallgattak ki egy 20 éves borsodnádasdi férfit. A gyanúsított Borsodnádasd egyik erdős területén találkozott a sértettel, akivel beszélgettek, a lány később öntudatlan állapotba került, majd a férfi egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szakértői vélemények szerint a lány halálát fulladás okozta.

Az eset egyéb részleteit a további nyomozás és szakértői vizsgálatok eredményei tisztázzák majd - tette hozzá Mecser Tamás. A rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását.