Ázsiai elefántok érkeztek Szegedre

2018. május 18., 06:46

Szerző:

Három ázsiai elefánt érkezett Németországból a Szegedi Vadasparkba. A fiatal bikákkal gyermeknapon, május 27-én találkozhatnak először a látogatók – tájékoztat a Vadaspark.

Két óriási kamionnal szállították az állatokat. Shah Rukh és Shanti, a két fiatal, tíz éves hím elefánt az osnabrücki, a legfiatalabb, öt éves Taru pedig a hannoveri állatkertből érkezett Szegedre.

Fotó: Szegedi Vadaspark/Endrédi Lajos

Az állatok fuvarozását az elefántok szállításában világszerte az egyik legtapasztaltabbnak számító szakember, Roy Smith végezte, de az osnabrücki, hannoveri elefántgondozók is elkísérték az állatokat új helyükre. A rendkívül intelligens állatok számára ugyanis fontos, hogy ki foglalkozik velük. Mindhármukat a megszokott, régi gondozóik hívták ki a konténerekből, amelyet ki könnyebben, ki nehezebben hagyott el, de végül estére már valamennyien elfoglalták a saját helyüket az elefántházban. Taru el is kezdett ismerkedni új csapattársával, ahogy a fényképen is látszik, ormányaikkal üdvözölték egymást.

Fotó: Szegedi Vadaspark/Endrédi Lajos

Az állatokkal új gondozóik is elkezdtek ismerkedni, képzésüket és az elefántokkal való munkák irányítását Magyarország egyik legtapasztaltabb „elefántosa”, Takács Zoltán végzi.

Az uniós támogatással felépült új elefántház öt állat tartására alkalmas. A tervek szerint később elefánttehenek is érkeznek Szegedre, és az állatkert a tenyészprogramba is bekapcsolódik.