Az évszázad trükkjét találták ki, hogy újra lehessen balatoni keszeget sütni a balatoni büfékben
Aki szeretne, az sem tud balatoni halat enni a magyar tenger partján, hiszen nem jutnak, mert nem juthatnak hozzá a vendéglátóhelyek: öt tilos a balatoni halászat. Horgászni ugyan továbbra is szabad, ám a horgász a halat nem értékesítheti.
Tehát, ha sült keszeget veszünk a tóparton, akkor biztosak lehetünk benne, hogy azt nem a Balatonból fogták ki, hanem olcsó, román, kazah, ukrán tenyésztett hal került a tányérunkra.
A Pénzcentrum szerint kieszeltek azonban egy trükköt, amellyel a part menti büfék mégis hozzájuthatnak helyi halakhoz. A Streetkitchen videójában, melyben Fördős Zé a Balatont eszi körül, egy érdekes részre bukkant a portál, jelesül, most, hogy magas a vízállás, és megnyitották a Sió-csatornát, az egyik balatonalmádi büfé vezetője felhívta az illetékeseket, és megkérte őket, hogy
ha a Sió angolnacsapdáiban lesz keszeg is, akkor azokat bocsássák a rendelkezésére. Így lehet újra balatoni keszeghez jutni a part mentén, hiszen ez a keszeg már elhagyta a Balatont.
Persze ez hosszú távon nem oldja meg a balatoni büfések gondját, ők ugyanis évek óta keresik a lehetőségeket és a megállapodást minisztériummal, mivel szeretnének legálisan balatoni halhoz jutni. Egyelőre nem jutottak előrébb.