Anya és nagyanya együtt mentek lopni, a hatéves unokát is magukkal vitték okulni

2018. augusztus 16., 12:32

Szerző:

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két nővel szemben, akik idén januárban úgy loptak az egyik áruházlánc miskolci üzletében, hogy a velük lévő kisgyermek cselekményüket végignézte.

A 6 éves kisfiú nevelésére köteles édesanya, és az ideiglenes felügyeletét ellátó nagymama a gyermekkel együtt 2018. január 5-én, lakóhelyükről Miskolcra érkeztek vásárolni. A belvárosi áruházba érkezve a vádlottak elhatározták, hogy onnan fizetés nélkül fognak kivinni különféle árucikkeket.

A vádlottak élelmiszereket, ruhaneműket és használati tárgyakat tettek a bevásárló kosarukba, majd azokat

egy oszlop takarásában megbújva, a gyermek szeme láttára, a náluk lévő táskákba pakolták, majd fizetés nélkül távoztak az áruházból.

A vádlottak felbátorodva azon, hogy nem leplezték le őket, az előzőleg ellopott termékekkel és a gyermekkel együtt, egy óra elteltével ismét visszatértek az áruházba, ahol a gyermeknek süteményeket és üdítőitalt vettek el, melyeket a kisfiú az áruházban elfogyasztott.

Végül a vádlottak az áruvédelmi eszközök eltávolítását követően további árucikkeket pakoltak a táskáikba, azonban a biztonsági szolgálat már észrevette őket, ezért a távozó vádlottakat a rendészeti irodába kísérték,

ahol a náluk lévő, összesen 68.000 forint értékű árut visszavették.

A  gyermek jelenlétében bűncselekményt elkövető anya és nagymama a nevelési, felügyeleti kötelezettségüket súlyosan megszegték, és ezzel a kisfiú erkölcsi fejlődését veszélyeztették.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetőket  kiskorú veszélyeztetésének bűntettével illetve lopás bűntettével vádolja, és velük szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak – írta az ügyészség.

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.