Negyvenhat éve gyógyít sérült őzeket Jutka néni Bogyoszlón, mert egyszerűen csak szereti az állatokat

2019. július 16., 12:24

Szerző:

Gyűrű Jánosné Jutka néni állatok és madarak közt tölti mindennapjait. Marhák, sertés, tyúkok, kutya, az ólakban fecskefészkek. Ezek egyikében hat tátogó fióka nyújtogatja nyakát, várva az eleségre. És ott van Picur, az őzike. Az őzek látványa nem szokatlan Gyűrűéknél. Jutka néni több mint négy és fél évtizede lát el sérült őzeket otthonában, ahogy napjainkban is a ma már életerős Picurt – írta a Kisalföld.

Az őzek látványa nem szokatlan nálik. Bár az állat tart az idegenektől,  Jutka néni társaságát láthatóan keresi, szívesen bújik hozzá. Férje gazdálkodó és vadász, így munkájából és hobbijából adódóan is sokat tartózkodik a természetben. Könnyedén észreveszi a bajba jutott állatokat. Így volt ez az első, 1973-ban történt esetnél is.

– Gép kaszálta el a lábait annak az őznek, amit a férjem először hazahozott. Rendbe hoztuk, egy törött vonalzóval tettük sínbe a lábát – idézte fel Muci, az első őz történetét. Jutka néni nevet is ad a vadaknak, kedvesen becézi őket. – Sokan kérdezik, hogy tudok ennyi mindennel egyszerre foglalkozni. Egyszerűen csak szeretem az állatokat" – magyarázta az idős asszony.

 

Az ELLE Decoration legfrissebb lapszáma a tavasz, a hamisítatlan stílus és a ránk váró élmények tökéletes keveréke. Különleges kalandozásunk során a designújdonságokat éppúgy útba ejtjük, mint a legfelkapottabb szállodákat és legvonzóbb enteriőröket. Mert a világ inspiráló!