Akár 260 ezerbe is belekerülhet a gyerek nyári táborozása

2018. május 22., 09:51

Szerző:

Az idén elsősorban a programozó és a katonai táborokat keresik a szülők és gyerekek. Az árak a tavalyi évhez képest valamelyest emelkedtek, a legdrágább táborok több mint negyedmillió forintba, a legolcsóbbak kevesebb mint tízezer forintba kerülnek. 

A kínálat hatalmas: a Táborfigyelő összehasonlító portálon több mint 1100 turnus érhető el.

A legtöbben informatikai és programozó táborokat keresnek, míg a katonai táborok népszerűsége is rekordokat dönt, és holtversenyben az idegen nyelvi táborokkal a második legnépszerűbb témaként jelennek meg.

Ezen tábortípusokat követik a sport- és kalandtáborok, valamint a képességfejlesztő táborok.

Fotó: taborfigyelo

Újdonság, hogy megszűnt az a fókusz és koncentráció, ami a táborok földrajzi elhelyezkedését elsősorban a Balaton, vagy a Velencei-tó köré összpontosította. Az idei esztendőre országosan bárhol lehet kiváló vakációs lehetőségeket találni, viszont Veszprém, Bács-Kiskun és Pest megyék valamelyest kiemelkednek a sorból, ezen helyszíneken táboroznak a legtöbben.

Ezúttal a táborozó gyermekek száma rekordot fog dönteni, több mint 200 ezren fogják a vakáció legalább egy hetét gyermektáborban tölteni.

A növekedés mind a két tábortípust érinti, de valamelyest nagyobb mértékben a napközis táborokat. Ennek következtében megfordult az elmúlt évek trendje, és idén először többen nyaralnak napközis táborban, mint ottalvósban. 

A táborárakban minimális növekedés várható az idei nyárra, egy ottalvós program átlagára 46 000 forint körül lesz, míg egy napközis tábor esetében 30 000 forintos költséggel számolhatnak a szülők 5-7 napra. A szórás mindkét tábortípus esetében hatalmas a díjakat tekintve. A Táborfigyelőn elérhető táborok közül a legolcsóbb ottalvós tábor 8 220 forintba kerül, míg a legdrágábbért 259 000 forintot kell fizetnie a szülőknek. (Ez egyébként egy olyan angol nyelvi tábor a Balatonnál, ahol négy gyerekre jut egy Angliából érkezett tanár, a szabadidős tevékenységek között pedig vitorlázás és golf is szerepel.) A napközis táborok esetében ugyanez az intervallum 15- 85 ezer forint között mozog.