A Volánbusz kirúgta a szadista buszsofőrt, aki négy megállón át nem hagyott felszállni egy nőt

2017. szeptember 1. 18:09 - szerző: Ágoston Zoltán

Egy kisstílű alázás története.

Az áldozat, a 27 éves Szilvia a Borsnak mesélt az augusztus 19-i esetről. Elmondása szerint a Közvágóhídnál akart felszállni az aznapi utolsó 55-ös buszra, a járat azonban hét perccel korábban ért a megállóba, mint ahogyan a menetrendben szerepel, és nem várt, így ő csak az út túloldaláról nézhette, ahogyan  elmegy. Taxit fogott, hogy utolérje, ami sikerült is, a második megállóban a taxi megállt a busz előtt, a nő azonban hiába rohant a buszhoz és kérte, hogy engedjék felszállni, az 55-ös sofőrje nem nyitotta ki az ajtót, hanem továbbhajtott. A következő megállóban a buszsofőr tíz méterrel a megálló előtt állt meg, és még azelőtt bezárta az ajtókat, hogy Szilvia odaért volna. Utána, a következő megállóban a nő már maga állt oda a busz elé, a buszsofőr viszont gázt adott, a nő pedig elugrott előle, nehogy elüsse. Szilviát végül a taxi vitte haza. Mivel csak 1500 forint volt nála, fel kellett rohannia a lakására a fuvardíjért.

Forrás: Wikipedia / Wikimedia Commons

Szilvia panaszt tett a járatot fenntartó Volánbusznál az ügyben, amelytől tíz nappal múltán ezt a választ kapta: „Észrevétele alapján vizsgálatot folytattunk az augusztus 19-én történtekkel kapcsolatban és megtekintettük az érintett jármű kamerafelvételeit. A felvételek sajnos igazolták a panaszát, ezért munkáltatói eljárást indítottunk az autóbuszvezetővel szemben, melynek következményeként a továbbiakban nem teljesíthet szolgálatot menetrend szerinti járatainkon.” A nő a Borsnak erről azt mondta, fájt neki, hogy megalázták, de azt nem kívánta, hogy a buszsofőrt kirúgják az allűrjei miatt. A Volánbusz egyébként azt is felajánlotta., hogy kifizeti a taxit Szilviának.

Két hete egy várandós kismamát szállítottak le az 55-ösről csak azért, mert a járdaszegélyen ülve várta a buszt, amelyen aztán újra leült.