A vendégek nem értettek egyet a zárórával, tömegverekedés tört ki a Győr melletti csárdában

2018. július 16., 11:30

Szerző:

A vádlottak az esti órákban együtt szórakoztak a Győr-környéki csárdában, eközben azonban összevesztek egymással. Kiabálni kezdtek, poharakat törtek össze, egyikük az asztalra is felmászott. A felszolgáló kérésére végül lecsendesedtek, de kicsivel később,

mivel a pultos nem teljesítette egy kérésüket, őt kérdőre vonták, szidalmazták, és golyóstollakkal dobálták meg, majd újra egymással kezdtek veszekedni, kiabálni.

Mikor a felszolgáló jelezte, hogy záróra van, menjenek haza, ezen felháborodtak, és ezúttal a csárdában tartózkodó egyik vendéggel szólalkoztak össze, akit az egyik vádlott arcon is ütött. A vendég védekezésül visszaütött, amire a többi vádlott is rátámadt,  többen is ütötték fejét és arcát, majd földre rántották, ahol tovább ütlegelték.

A verekedés közben a vádlottak egyike a pultba is befutott, ahol megütötte a pultost, megragadta a csuklóját, és hátrafeszítette a kezét.

A bűncselekmény következtében a pultos jobb kezének IV. kézközépcsontja eltört, míg a bántalmazott vendég bal arccsontja törött el.

A terhelteket az ügyészség csoportosan elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértés elkövetésével vádolja, melyek miatt – a halmazati szabályokra figyelemmel – négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható – írja az Ügyészség.

10:13

Az elhízás világszintű probléma: a Föld lakosságának 51 százaléka, vagyis több mint négymilliárd ember küzd túlsúllyal, ami nagyrészt az egészségtelen táplálkozásnak, a mozgásszegény életmódnak és a rossz minőségű ételeknek köszönhető.

06:59

Alvászavarról akkor beszélünk, ha valaki lámpaoltás után félórával még nem alszik, ill. a probléma egy hónapon túl is fennáll. Az alváshiánynak komoly szervi – és pszichológiai következményei is lehetnek, ezeket csak akkor lehet hatásosan kezelni, ha szorongás áll a problémák hátterében.