A felcsúti Pancho Aréna nincs a világ tíz legszebb stadionja között, az viszont, ahol Andorra megverte Magyarországot, igen

2017. szeptember 5. 19:22 - szerző: Ágoston Zoltán

Add insult to the injury.

Nem szerepel a világ tíz legszebb stadionja között a felcsúti Pancho Aréna, az Andorra La Vellában fekvő Estadi Comunal viszont igen – derül ki a BBC-nek az erről készített listájából. Az Andorra La Vella-i stadion – ahol Andorra válogatottja június 9-én 1-0-ra legyőzte Magyarországot – a negyedik a listán, amelynek az összeállításakor a felvételek tanúsága szerint inkább a környezet és nem maga a stadion szépsége volt a mérvadó szempont. Az első hely a monterreyi Estadio BBVA Bancomeré, amelyet lélegzetelállító látványt nyújtó hegyek vesznek körül, de a mexikói stadion mellett helyett kapott egy horvát futballpálya, egy kanadai golfpálya és egy új-zélandi krikettpálya is.

Az Estadi Communal Andorra La Vellában
Forrás: Flickr.com

A Pancho Arénát eredetileg Makovecz Imre tervezte. Halála miatt Dobrosi Tamás véglegesítette az elképzeléseket, hogyan nézzen ki az Orbán Viktor miniszterelnök alapította futballcsapat, a felcsúti Puskás Akadémia stadionja.